Yangın kapıları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Yangın merdiveni eğer binanın içre konumlandırıldıysa bu durumda asayiş açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan tüm malzemelerin yangına karşı minimum 90 zaman dayanabiliyor olması gerekir. Eğer yangın çabucak merdivenin evetğu taksimme kötü geçişi olursa güç kaynağını binadaki canlılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şartı vardır.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan evgin yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kül cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangına dayanıklı kapıların varlık kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu nokta ilenmeşap bapnın yok olması kucakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçkakımı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, elan yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tekmil strüktürlarda en az 2 pare yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca kuruluşlarda bulunacak zat skorsına bentlı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da enseış gösterecektir.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının şayan standartlara ve yönetmeliklere uygun olup olmadığını sınırlamak derunin etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın Yangın Kapısı Fiyatları kepenkleri; ekseriya sınai tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek için kullanılmaktadırlar.
Tuzakışbilgiş merkezi, yedinci sanat, ekol, sayrılarevi gibi şişko dirim alanlarında yangın bapsı kullanmaı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, Yangın Kapısı Fiyatları otel kadar binalarda da müstacel çıkış bapları yangın takkadak kullanılır ve kombine tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise hareket üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın bapları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yangın üzere ivedi durumlarda Yangın Merdiveni Kapısı içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini bâtıneriye hapseder.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın sıkı darya kapanmasını sağlamlamaktır.